Вторият ден от програмата на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис ще ни предложи изключително интригуващи сблъсъци, между които и двубоят на първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова.

Българката ще открие днес осмата си поредна кампания на кортовете на Флашинг Медоус, като нейна съперничка ще бъде италианката Камила Джорди, която към момента заема 87-мо в световната ранглиста.

За съжаление двубоят между Пиронкова и Джорджи попадна на корт номер 12, който не е телевизионен и няма да може да се наблюдава (освен ако не сте на корта, разбира се), като се очаква да започне някъде около 21.30 ч. българско време.

За сметка на това обаче приятелите на аристократичната игра ще имат възможност да се насладят на изявите на някои от топ фаворитите за титлата, както при мъжете, така и при дамите, като приоритет днес са любителите на американския тенис.

Те ще имат шанса днес да наблюдават в действие Анди Родик, Винъс Уилямс и Серена Уилямс, като по ирония на съдбата и тримата ще имат за съперници свои сънародници в първия кръг.

Шоуто на “Артър Аш Стейдиъм” ще открие Агниешка Радванска, която продължава да преследва първото място в световната ранглиста, а нейна опонентка ще е рускинята Нина Братчикова.

Веднага след това е сблъсъкът на Анди Родик и Райън Уилямс, следван от мача на Винъс Уилямс и Бетани Матек-Сандс.

За “вечерната” сесия, която стартира в 2.00 ч. след полунощ българско време, на централния корт са предвидени два двубоя – в първия от тях настоящият носител на трофея Новак Джокович стартира защитата на титлата си срещу Паоло Лоренци, а “десертът” е мачът между Серена Уилямс и Коко Вандевеге.

Ето и програмата на по-интересните двубой:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Артър Аш Стейдиъм час Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Агниешка Радванска 18.00 ч. Томаш Бердих
  Нина Братчикова   Давид Гофен
не преди Анди Родик следва Сам Куери
20.00 ч. Райън Уилямс   Йен-Сун Лу
следва Винъс Уилямс следва Франческа Скиавоне
  Бетани Матек-Сандс   Слоън Стивънс
2.00 ч. Новак Джокович не преди Каролине Возняцки
  Паоло Лоренци 1.00 ч. Ирина-Камелия Бегу
следва Серена Уилямс час Корт № 12
  Коко Вандевеге не преди Цветана Пиронкова
    21.00 ч. Камила Джорджи