Днес стартира последният за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис, което по традиция ще с проведе на тенис комплекса “Били Джийн Кинг” в Ню Йорк и е с общ награден фонд 24 054 000 долара.

Още в първия състезателен ден в действие ще видим някои от основните претенденти за титлата, както при мъжете, така и при дамите, като шоуто на “Артър Аш Стейдиъм” ще открият миналогодишната носителка на трофея Саманта Стоусър и хърватката Петра Мартич.

Веднага след това, но не преди 20.00 часа българско време, своята кампания в надпреварата ще стартира и олимпийският шампион Анди Мъри, който ще има за съперник руснака Алекс Богомолов.

Мнозина специалисти вече посочиха британецът като топ-претендент за ценното отличие, но възпитаникът на Иван Лендъл има доста върху какво да поработи, имайки предвид крайно колебливите му изяви в подготвителните турнири.

Последният двубой от “дневната” сесия на централния корт противопоставя Мария Шарапова на Мелинда Чинк от Унгария, като поне на пръв поглед рускинята не би трябвало да има каквито и да е проблеми срещу унгарката.

Във “вечерната” сесия, която стартира в 2.00 часа след полунощ, ще наблюдаваме шампионката от 2005г., 2009г. и 2010г. Ким Клайстерс срещу представителката на домакините Виктория Дювал, а “черешката на тортата” ще бъде сблъсъкът между Роджър Федерер и Доналд Янг.

Ето и програмата на по-интересните мачове за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Артър Аш Стейдиъм час Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Саманта Стоусър 18.00 ч. Джеймс Блейк
  Петра Мартич   Лукаш Лацко
не преди Анди Мъри следва Мелани Оден
20.00 ч. Алекс Богомолов   Луси Шафарджова
следва Мария Шарапова следва Марди Фиш
  Мелинда Цинк   Го Соеда
2.00 ч. Ким Клайстерс не преди Вика Азаренка
  Виктория Дювал 22.00 ч. Александра Панова
следва Роджър Федерер    
  Доналд Янг