Хамбургер започна новия сезон със слаба игра и домакинска загуба 0:1 от Нюрнберг. Според Лотар Матеус отборът е готов за Втора Бундеслига.

„Преди известно време не мислех, че отборът ще има нещо общо с борбата срещу изпадането. Сега обаче гледам малко по-другояче на нещата”, каза Матеус по телевизия  Sky, където ще е гост-експерт през сезона.

Преди седмица Хамбургер отпадна още в първия кръг на турнира за Купата на Германия. Тимът бе победен от третодивизионния Карлсруе с 4:2.

След слабия сезон миналата година, сега мнозина се опасяват, че реформите на дошлия от Челси спортен директор Франк Арнесен ще затрият отбора към Втора Бундеслига.

„Дори и да не ми е работа – ако човек погледне планирането в клуба, то се вижда, че нещо на мениджърското ниво не е наред”, нападна Арнесен Матеус.

Бившият германски национал и сега играч на Хамбургер Марсел Янзен вижда нещата по сходен начин.

„От две години няма развитие. Нямам настроение за още един сезон като миналия. Ако след първите пет кръга пак сме в дъното, положението става неудържимо”, коментира той след загубата от Нюрнберг.

Хамбургер е единственият клуб в Бундеслигата, който играе без прекъсване в нея от основаването й досега. Специален часовник на страницата на клуба в интернет отбелязва тази особена гордост.