Поставеният под номер 3 в основната схема Джон Иснър спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Уинстън-Сейлъм (САЩ) с общ награден фонд 553 125 долара.

Американецът започна колебливо тазгодишната си кампания, като още в първия си двубой трябваше да води тежка трисетова битка с Мартин Клижан, но постепенно навлезе в ритъм и за втора поредна година стигна до трофея, след като преди минути във финала се наложи с 2:1 сета над Томаш Бердих, в отделните части 3/6, 6/4, 7/6.

Днешният сблъсък обаче започна лошо за “Исполина от Грийнсбъро”, който допускаше доста брак в играта си, позволи на чеха да стигне до два пробива, а от своя страна нито веднъж не стигна до ситуация за брейк, въпреки отчайващо ниския процент на вкаран първи начален удар от страна на световния номер 7.

Във втората част обаче картината на корта коренно се промени и Иснър заигра изключително стабилно в собствените сервис геймове, успя да се възползва от единствения открил се шанс пред него и след 6/4 възстанови статуквото на корта.

Заключителния трети сет отново премина изцяло под диктовката на сервиращите, което логично доведе развръзката на мача до тайбрек, в който чехът пръв поведе с минипробив за 5:3, а след това при 6:5 имаше златна възможност да стигне до крайния успех на свой сервис.

Вместо да се възползва от тази ситуация обаче и да стигне до втората си титла за сезона Бердих допусна Иснър да изравни за 6:6, а след това при 9:10 чехът сбърка фатално и така за втора поредна година Джон Иснър грабна трофея от Уинстън-Сейлъм.

Ето и статистиката от двубоя:

Иснър   Бердих
70 1-ви сервис % 59
22 Асове 7
1 Двойни грешки 1
 1/1 Възможности за пробив  2/5
94 Общо спечелени точки 95
  Времетраене: 2.27 ч.