Поставената под номер 3 в основната схема Роберта Винчи спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Тексас с общ награден фонд 220 000 долара.

След като отстрани последователно Су-Вей Хсиех, Полона Херцог, Шанел Скийпърс и Бояна Йовановски, рано тази сутрин италианката успя да се наложи във финалния двубой с 2:0 сета и над Йелена Янкович, в отделните части 7/5, 6/3.

Мачът започна изключително оспорвано като в началните минути на първата част двете състезателки си размениха по два пробива, за да се стигне до равенство за 5/5, а след това със серия от два последователни гейма в своя полза Винчи сложи точка на спора, измъквайки сета със 7/5.

Превъзходството на италианката продължи и във втората част, въпреки известните проблеми с първия си начален удар, Винчи бе убийствено ефективна в ключовите ситуации и след малко повече от два часа игра стигна до крайната победа.

Така 29-годишната италианка завоюва първата си титла за сезона и общо седма в нейната кариера, като освен 280 точки за световната ранглиста, тя ще увеличи и банковата си сметка с нови 37 000 долара.

За Янкович пък остана разочарованието, че близо две години продължава сушата й без спечелен турнир от календара на WTA, като по-рано през този сезон тя бе само на крачка от трофея и в Бирмингам.

Все пак сръбкинята ще прибави към актива си 200 точки, които ще й позволят със сигурност да се завърне в топ 30, а освен това тя ще прибере и "скромните" 19 100 долара.

Статистиката от двубоя:

Винчи   Янкович
46 1-ви сервис % 67
3 Асове 0
0 Двойни грешки 5
 5/10 Възможности за пробив  3/11
92 Общо спечелени точки 78
  Времетраене: 2.02 ч.