Петра Квитова срещу Мария Кириленко е финалът на тазгодишното издание на силния международен тенис турнир на твърда настилка от категорията “Премиер” в Ню Хейвън с общ награден фонд 637 000 долара.

В първия полуфинал от снощната програмата чаровната рускиня успя да отстрани 4-кратната победителка в надпреварата Каролине Возняцки със 7/5 и отказване на датчанката поради болки в коляното.

Така след като властва в Ню Хейвън цели четири години и записа 21 поредни победи Возняцки отпадна от турнира, но по-важното за нея и за всичките й фенове е, че травмата в коляното не е сериозна и няма да попречи на бившата номер 1 да вземе участие на започващия след два дни US Open.

Представящата се страхотно напоследък и поставена под номер 2 в основната схема Петра Квитова пък трябваше да играе два сета срещу Сара Ерани, но като времетраене двубоят продължи почти толкова, колкото този на Кириленко, след като само за 67 минути чехкинята стигна до убедителното 6/1, 6/3.

Квитова, която спечели титлата в Монреал и игра полуфинал в Синсинати, се превръща в една от топ фаворитките за трофея от US Open, като и днес срещу Ерани демонстрира страхотна форма и много ефективна и агресивна игра.

Чехкинята успя да реализира 4 от 10-те си възможности за пробив, но по-важното бе, че за целия двубой не позволи на Ерани нито веднъж да застраши подаването й и да стигне до ситуация за брейк.

Статистиката от двубоя между Квитова и Ерани:

Квитова   Ерани
55 1-ви сервис % 71
8 Асове 2
0 Двойни грешки 1
 4/10 Възможности за пробив  0/0
64 Общо спечелени точки 35
  Времетраене: 1.07 ч.