Единственият пилот на “Репсол Хонда” този уикенд Дани Педроса даде най-добрите времена в свободните тренировки преди неделния старт за Голямата награда на Чехия – 12-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

След като световният шампион Кейси Стонър отлетя за Австралия, където ще се подложи на хирургическа интервенция заради травмата в глезена, испанецът остана сам да брани честта на заводския тим на “Хонда”, но поне досега се представя повече от отлично.

На трасето край Бърно Педроса зададе ритъма за предстоящата надпревара, като се справи отлично с високите температури и завъртя най-добрата си обиколка за 1:56.858 мин.

Втори, само на 0.053 сек. зад испанеца, остана неговият сънародник и лидер в генералното класиране Хорхе Лоренцо, който потроши своята “Ямаха” по средата на втората сесия, но се отърва без сериозни наранявания.

С трето време днес отличи представителят на “Ямаха Тех 3” Андреа Довициозо, а позитивни новини долетяха от скудерия “Дукати”, където техният ас Валентино Роси направи едно от най-добрите си представяния от началото на сезона, записвайки шесто време, но изоставането му от Педроса е по-малко от половин секунда.

Утре предстоят квалификациите за място, а в ранния неделен следобед е самото състезание за Гран При на Чехия.

Класиране след вторите свободни тренировки:

  пилот отбор време
1. Дани Педроса Репсол/Хонда 1:56.858
2. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.053
3. Андреа Довициозо Ямаха Тех 3  + 0.197
4. Къл Крачлоу Ямаха Тех 3  + 0.357
5. Щефан Брадъл ЛЧР/Хонда  + 0.392
6. Валентино Роси Дукати  + 0.457
7. Алваро Баутиста Хонда/Гресини  + 0.715
8. Бен Спийс Ямаха     + 0.932
9. Алекс Еспаргаро Аспар  + 2.327
10. Тони Елиъс Прамак  + 2.370