Пилотът на “Репсол Хонда” Кейси Стонър заяви, че шансовете му за спечелването на титлата през този сезон вече окончателно са изгубени. Австралиецът няма да участва в Надпреварата за Гран при на Чехия, заради операция на глезена.

Стонър получи разкъсване на сухожилието на глезена през миналата седмица следствие на тежко падане по време на свободните тренировки за Голямата награда на Индианополис. Снощи той излетя за Австралия, където го очаква хирургическа интервенция.

“Тази новина за мен е изключително разочароваща. Това означава, че на практика за мен първенството завърши. Нямам никаква представа, кога ще успея да се върна отново на пистата. Докато не се направи операцията нищо не може да се каже.”

“Сега трябва да се върна в родината си, защото отокът в глезена ми трябва да спадне, преди лекарите за започнат с манипулацията.”

“Обикновено моят лекуващ доктор не ми забранява да се състезавам с травма, но този път само като прочете доклада за настоящото нараняване ме посъветва да не участвам в гонката още в Индианополис.”

“Всички последващи изследвания показваха същото – че трябва възможно най-бързо да спра да натоварвам крака. Възнамерявам, всъщност се надявам, да успея да се върна едно или две състезания преди старта в Австралия, но не знам дали ще се получи.”

“Жалко е, че се случват такива разочароващи ситуации, особено като се има в предвид, че това е последният ми сезон в Мото ГП, но това е състезанието. Това първенство няма за мен да има приказен край. Но аз не смятам цял живот да чакам холивудски завършек.” – казва Стонър.

Към настоящият момент световният шампион е трети в генералното подреждане с актив от 186 точки, като изостава на 39 от лидера Хорхе Лоренцо, като до края на сезона има 7 състезания, включително това тази неделя в Бърно.

Ето и класирането:

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 225
2. Дани Педроса Хонда 207
3. Кейси Стонър Хонда 186
4. Андреа Довициозо Ямаха 137
5. Кал Кръчлоу Ямаха 106
6. Щефан Брадъл Хонда 94
7. Алваро Баутиста Хонда 92
8. Валентино Роси Дукати 91
9. Ники Хейдън Дукати 84
10. Бен Спийс Ямаха 66