Бившата номер 1 в световната ранглиста Каролине Возняцки се приближава все повече към рекордна пета поредна титла от международния тенис турнир на твърда настилка в Ню Хейвън с общ награден фонд 637 000 долара.

Късно снощи, в среща от четвъртфиналната фаза надпреварата, датчанката, която е поставена под номер 3 в основната схема, не остави никакви шансове на иначе борбената словачка Доминика Цибулкова и с лекота стигна до убедителното 6/2, 6/1.

Двубоят бе равностоен само в първите няколко минути, в които Цибулкова опитваше да диктува темпото в разиграванията от основната линия, но с безупречна игра от дъното на корта и серия от непредизвикани грешки на словачката, Возняцки си осигури солиден аванс.

Последва един крайно оспорван осми гейм, в който Доминика имаше три шанса да върне единия от пробивите и да остане в сета, но благодарение на отличния си първи начален удар датчанката се измъкна от критичната ситуация и в последствие стигна до необходимото й 6/2.

Във втората част превъзходството на бившата номер 1 бе още по-осезаемо, тя реализира три пробива, като не позволи на Цибулкова дори да стигне до шанс за такъв и след само 70 минути на корта затвори мача в своя полза.

Така в опит да достигне до петия си пореден финал Каролине Возняцки ще се изправи срещу руската красавица Мария Кириленко, която тази нощ отстрани квалификантката Олга Говорцова.

В другия полуфинал пък една срещу друга ще застанат чехкинята Петра Квитова и италианката Сара Ерани, преодолели на четвъртфиналите съответно Луси Шафарджова и Марион Бартоли.

Ето и всички резултати:

Ню Хейвън    
четвъртфинали:    
     
Петра Квитова 6 6
Луси Шафарджова 3 3
     
Сара Ерани  6 6
Марион Бартоли 4 2
     
Каролине Возняцки 6 6
Доминика Цибулкова 2 1
     
Мария Кириленко 6 6
Олга Говорцова 1 2