Поставеният под номер 2 в основната схема Томаш Бердих се класира за четвъртфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Уинстън-Сейлъм, Северна Каролина с общ награден фонд 553 125 долара.

След като без проблеми преодоля Алекс Богомолов на старта на кампанията си, преди броени минути чехът успя да отстрани с 2:0 сета и левичаря от Финландия Ярко Ниеминен, в отделните части 6/3, 6/2.

Бердих, който от Ролан Гарос насам е изпаднал в истинска дупка и не може да се похвали с особени постижения, започна изключително позитивно днешната среща и изигра един почти перфектен първи сет, в който реализира единствената си възможност за пробив, а от своя страна дори не позволи на Ниеминен да стигне до шанс за връщането на брейка.

В началото на втората част чехът отново успя да спечели подаването на своя опонент и въпреки че финландецът имаше шансове да заличи изоставането си Бердих взе своето и след малко повече от час игра стигна до крайния успех.

Не така благосклонна бе съдбата обаче към местния любимец Анди Родик, който въпреки че не загуби нито веднъж подаването си остана от губещата страна, допускайки Стив Дарсис да измъкне мача в два тайбрека.

Още по-тежко пък бе поражението на състезаващия се с “Уайлд кард” Давид Налбандиян, който бе надигран категорично от поставения под номер 4 в основната схема Александър Дългополов с 6/3, 6/4.

Резултати:

Уинстън-Сейлъм      
III кръг:      
       
Жо-Вилфред Цонга 7 6  
Серхи Стаховски 6 4  
       
Давид Гофен 6 1 7
Лукаш Кубот 3 6 6
       
Стив Дарсис 7 7  
Анди Родик 6 6  
       
Сам Куери 6 6  
Фелисиано Лопес 3 4