Победителката от последните четири издания Каролине Возняцки започна с успех участието си и тази година на силния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Ню Хейвън с общ награден фонд 637 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата датчанката, която е поставена под номер 3 в основната схема, не бе особено затруднена от съпротивата на Екатерина Макарова и за 82 минути игра стигна до победното 6/3, 6/3.

Двубоят започна и се разви напълно по вкуса на Возняцки, която натискаше с ретура си своята опонентка, когато бе необходимо търпеливо разиграваше от основната линя и в крайна сметка напълно заслужено записа 19-та си поредна победа на кортовете в Йейл.

В опит за си осигури място на четвъртфиналите бившата номер 1 ще се изправи срещу представителката на Швеция София Арвидсън, отстранила късно снощи една от любимките на домакините Мелани Оден с 2:0 сета.

В един от най-интересните сблъсъци от програмата на първия кръг Андреа Петкович успя да запише победа при завръщането си на корта след дълго лекувана контузия, отстранявайки квалификантката Тимеа Бабош с 2:1 сета, в отделните части 6/3, 5/7, 7/5.

Германката започна отлично двубоя и без проблеми взе първия сет, но на старта на втората част изоставаше с ранен пробив, който успя да върне в емблематичния седми гейм. Унгарката обаче отново успя да си върне предимството и в крайна сметка да изравни резултата.

В заключителната трета част Петкович не престана да търси победата, продължи да се бори и усилията й бяха възнаградени, когато в последния възможен момент стигна до брейк и затвори мача в своя полза.

Резултати:

Ню Хейвън    
I кръг:    
     
Мария Кириленко 6 6
Шахар Пеер 2 2
     
Доминика Цибулкова 7 6
А. Медина Гаригес 5 3
     
Сара Ерани 6 7
Бетани Матек-Сандс 4 5
     
Мона Бартел 6 7
Даниела Хантухова 3 5