Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция На Ли спечели титлата от престижния международен тенис турнир на твърда настилка от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 168 400 долара.

Това стана факт след като преди минути китайката, която бе поставена под номер 9 в основната схема, стигна до впечатляващ обрат във финалния сблъсък срещу германката Анжелик Кербер за крайното 1/6, 6/3, 6/1.

Началото на двубоят изобщо не предвещаваше подобна развръзка, тъй като то бе изцяло за русокосата германка, която се възползва максимално от множеството грешки на китайката и само за двадесетина минути игра взе първата част с категоричното 6/1.

В тези минути направи впечатление, че възпитаничката на Карло Родригес трудно намира очертанията на корта, ефективността в разиграванията при вкаран първи начален удар бе повече от притеснителна – едва 38 % и логично тя предостъпи инициативата изцяло на страната на Кербер.

Нещо повече, на старта на втората част германката поведе с 3/1, а от всичко видяно до момента във финалния сблъсък нямаше как тя не стигне до чиста победа с 2:0 сета, но ето че за пореден път женския тенис ни доказа, че може да бъде крайно непредвидим и невероятно драматичен.

След като допускаше грешка след грешка, Ли изведнъж престана да бърка, ударите й от основната линия станаха завидно акуратни, което й позволи да влезе в серия от 9 поредни гейма в своя полза, с която не само че измъкна втория сет, но и поведе с 4/0 в заключителната трета част.

Последва гейм, с който Кербер заличи нулата срещу името си, но за нещо повече германката нямаше сили и така за първи път от Ролан Гарос - 2011-та година насам На Ли печели титла от календара на WTA.

Статистиката от двубоя:

Ли   Кербер
76 1-ви сервис % 58
1 Асове 1
4 Двойни грешки 2
 6/21 Възможности за пробив  4/5
80 Общо спечелени точки 74
  Времетраене: 1.41 ч.