Четирикратният носител на трофея Роджър Федерер се класира за петия си финал на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

След като отстрани последователно Алекс Богомолов, Бърнард Томич и Марди Фиш, преди минути, в сблъсък от полуфиналната фаза на надпреварата, швейцарецът отстрани с 2:0 сета своя съотборник и добър приятел Станислас Вавринка, в отделните части 7/6, 6/3.

Противно на очакванията на мнозина може би, двамата представители на “кръстоносците” предложиха истинска битка, особено в първия сет, в която станахме свидетели на много драматични моменти.

Въпреки че Маестрото опитваше да притисне своя опонент, Вавринка винаги успяваше да се измъкне невредим от критичните ситуации и дори в дванадесетия гейм отрази три поредни възможности за брейк, преди да вкара мача в тайбрек.

Там вече класата на световния номер 1 си каза думата и след 7:4 Федерер взе полагащото му се, което внесе допълнителна доза спокойствие в действията му до края на двубоя.

Във втората част престрелката между двамата сънародници продължи с пълна сила, до емблематичния седми гейм, в който най-накрая Роджър успя да пробие подаването на Вавринка и оттук до края на срещата Стан не успя да увеличи повече актива си.

Така за радост на всички приятели на аристократичната игра в утрешния директен сблъсък за трофея в Синсинати ще видим един срещу друг Роджър Федерер и Новак Джокович, което е гаранция за поредната порция извънземен тенис.

Статистиката от двубоя:

Федерер   Вавринка
54 1-ви сервис % 55
5 Асове 6
5 Двойни грешки 2
 2/10 Възможности за пробив  0/2
83 Общо спечелени точки 68
  Времетраене: 1.36 ч.