Световният номер 2 Новак Джокович е първият финалист в тазгодишното издание на супер турнира на твърда настилка от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

Сърбинът, който миналата седмица триумфира в Торонто, е на път да завоюва второ престижно отличие в рамките само на две седмици, след като преди минути в среща от полуфиналната фаза надигра с 2:0 сета аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро, в отделните части 6/3, 6/2.

Двубоят започна с оспорвани и продължителни геймове, в които и Ноле, и Дел Потро имаха своите шансове, но именно Джокович бе този който успя да оползотвори своите и в шестия гейм стигна до брейк, който се оказа достатъчен за крайното 6/3.

Вторият сет стартира със сервис гейм на нула за южноамериканеца, но малко след това сърбинът реализира нов пробив и въпреки че в шестия гейм Дел Потро имаше отлична възможност да заличи изоставането си, това така и не се случи.

Напротив, в емблематичния седми гейм Ноле бе безпощаден, стигна до брейк на нула за 5/2 и на практика предреши всичко в този мач, вземайки частичен реванш за загубата си в малкия финал на олимпиадата в Лондон преди две седмици.

Така за четвърти път в своята кариера Новак Джокович се класира за заключителния сблъсък за титлата от надпреварата в Синсинати, като е интересно да се отбележи, че до този момент възпитаникът на Мариан Вайда няма спечелен трофей в Охайо.

Статистиката от двубоя:

Джокович   Дел Потро
64 1-ви сервис % 58
6 Асове 3
1 Двойни грешки 2
 3/6 Възможности за пробив  0/6
64 Общо спечелени точки 45
  Времетраене: 1.27 ч.