Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция На Ли оформи финалната четворка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 168 400 долара.

Заради неблагоприятните атмосферни условия, които объркаха плановете на организаторите преди два дни, китайката трябваше да изиграе два мача тази нощ в рамките само на няколко часа, но това не й попречи да запише две поредни победи и да се класира за полуфиналите.

Първо жертва на Ли стана преминалата през ситото на квалификациите представителка на Швеция Йохана Ларсон, а в последния двубой от днешната програма китайката пречупи стремежите на устремилата се към световния връх Агниешка Радванска, побеждавайки я с категоричното 6/1, 6/1.

Пред погледа на новия си наставник Карлос Родригес На Ли изигра един безупречен двубой, в който за втора поредна седмица наказа пасивната игра на полякинята, успя да реализира цели шест пробива и напълно заслужено продължава в следващата фаза, където ще срещне възродената Винъс Уилямс.

Самата Винъс трябваше да положи неимоверни усилия, за да сломи съпротивата на Саманта Стоусър, но американката показа дух и желание за игра, които помогнаха в заключителната част на срещата да вземе своето.

Без никакво желание и пълна апатия Серена Уиламс напусна турнира в Синсинати, след като бе победена от германката Анжелик Кербер с 2:0 сета. Олимпийската шампионка показа през седмицата изключително слаба игра, изпъстрена с огромен брой непредизвикани грешки, което в мач срещу противничка като Кербер нямаше как да не се отрази фатално.

Последната тенисистка в полуфиналните двойки е бившата шампионка от Уимбълдън Петра Квитова, която пък се радва на великолепните си изяви на американска земя и след титлата си миналата седмица в Монреал, сега е устремена към трофея и в Синсинати.

Всички резултати:

Синсинати      
четвъртфинали:      
       
Винъс Уилямс 6 6 6
Саманта Стоусър 2 7 4
       
Петра Квитова 6 7  
Ан. Павлюченкова 3 6  
       
На Ли  6 6  
Агниешка Радванска 1 1  
       
Анжелик Кербер 6 6  
Серена Уилямс 4 4