Изключително интригуваща се очертава да бъде битката за титлата при дамите от тазгодишното издание на супер турнира на твърда настилка от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 168 400 долара.

Въпреки че Вика Азаренка и Мария Шарапова отказаха участие в надпреварата, останалите топ тенисистки продължават в пакет на четвъртфиналите в Охайо, което само може да радва неутралния приятел на аристократичната игра.

След измъчената си победа над Шанел Скийпърс във втория кръг, снощи Винъс Уилямс показа другото си лице и с лекота преодоля съпротивата на финалистката от Ролан Гарос Сара Ерани, като само за 62 минути игра стигна до убедителното 6/3, 6/0.

Далеч не толкова убедителна в изявите си на корта, но също с победа се поздрави и сестра й Серена, която продължава да допуска изключително много брак в играта си, но засега това не й се отразява негативно в похода й към титлата, а поредна нейна жертва стана Уршула Радванска – 6/4, 6/3.

Другата Радванска – Агниешка – остана в борбата за трофея в Синсинати и което е по-важно за всички фенове на полякинята – в битката за първото място в световната ранглиста, а това стана след крайно измъчена победа над добре познатата ни Слоан Стивънс с 2:1 сета.

Следваща съперничка на поставената под номер 1 в основната схема ще бъде  победителката от сблъсъка между китайката На Ли и квалификантката от Швеция Йохана Ларсон.

Ето и резултатите:

Синсинати      
III кръг:      
       
Агниешка Радванска 6 4 6
Слоан Стивънс 1 6 4
       
Саманта Стоусър 6 6  
Екатерина Макарова 1 3  
       
Петра Квитова 6 6  
Пън Шуей 2 2  
       
Анжелик Кербер 6 7  
Андреа Хлавачкова 4 6