38-ят в световната ранглиста Жерами Шарди продължава бомбардировката си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

След като не успя да преодолее ситото на квалификациите французинът получи право да попадне в основната схема благодарение на оттеглилия се от участие поради контузия Джон Иснър и оттогава не спира да поднася изненада след изненада.

В първия кръг от основната схема Шарди отстрани бившия номер 1 и любимец на домакините Анди Родик, във втория се разправи с коравия узбек Денис Истомин, а малко по-рано днес жертва на французина стана и миналогодишния носител на трофея Анди Мъри.

Въпреки че до този момент Шарди имаше четири поредни загуби от британеца днес той се възползва по най-добрия начин от вялата и безидейна игра на олимпийския шампион, успя да го пробие цели четири пъти и напълно заслужено го детронира от трона в Синсинати с 6/4, 6/4.

В отсъствието на Рафа Надал и ранното отпадане на Мъри, по всичко изглежда, че пътят към поредното отличие за Роджър Федерер е широко отворен, още повече, че днес швейцарецът изнесе поредната си лекция, а негов студент от първата банка бе младият Бърнард Томич.

Само за час игра на централния корт Маестрото взе своето с 6/2, 6/4, като няма как да не отбележим лекотата, с която Федерер твори на игралното поле и без никакви проблеми пречупи съпротивата на многообещаващия австралиец.

Статистиката от двата двубоя:

Федерер   Томич
56 1-ви сервис % 67
7 Асове 7
1 Двойни грешки 1
 3/6 Възможности за пробив  0/0
63 Общо спечелени точки 51
  Времетраене: 1.02 ч.  
     
Шарди   Мъри
57 1-ви сервис % 55
4 Асове 10
3 Двойни грешки 1
 4/8 Възможности за пробив  2/7
72 Общо спечелени точки 66
  Времетраене: 1.39 ч.