С трудни трисетови победи започнаха своето си участие две от фаворитките за титлата на силния международен тенис турнир в Синсинати – Петра Квитова и Винъс Уилямс.

След първия си трофей за сезона, завоюван преди два дни в Торонто, тази нощ чехкинята бе подложена на сериозен тест още във втория кръг на надпреварата на американска земя от младата германка Мона Бартел, но все пак стигна до ценния успех с 3/6, 6/2, 7/5.

Така на осминафиналите Квитова ще се изправи срещу китайката Пън Шуей, която по-рано днес с лекота преодоля съпротивата на италианката Роберта Винчи с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/4.

Почти толкова труден се оказа дебютът и на бившата номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс, която след първия сет на двубоя си срещу Шанел Скийпърс се оказа в догонваща позиция, но намери сили за пълен обрат и стигна до успеха с 2/6, 6/3, 6/2.

Далеч от проблемите на Винъс и Квитова е устремилата се към върха на класацията на WTA Агниешка Радванска, която започна своя поход към титлата в Синсинати с чиста победа над София Арвидсон – 6/4, 6/3.

В опит да си пробие път към четвъртфиналите водачката в схемата ще се изправи срещу добре познатата ни Слоан Стивънс, отстранила в първия кръг нашата Цветана Пиронкова.

Резултати:

Синсинати      
II кръг:      
       
На Ли 6 4 6
Сорана Кърстеа 3 6 3
       
Сара Ерани 6 6  
Даниела Хантухова 4 4  
       
Каролине Возняцки 6 6  
Сесил Каратанчева 1 0  
       
Андреа Хлавачкова 7 4  
Доминика Цибулкова 6 1  R