Световният номер 1 и водач в схемата Роджър Федерер стартира с безпроблемна победа участието си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, завършила рано тази сутрин, Маестрото от Базел, който е четирикратен носител на трофея, с лекота преодоля съпротивата на представителя на Русия Алекс Богомолов с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Федерер записа 26-та си победа в Синсинати след като успя да реализира три от четирите си възможности за пробив, а от своя страна позволи на Богомолов един единствен път да застраши подаването му, но до брейк изобщо не се стигна.

Така точно след час игра швейцарецът затвори мача в своя полза, а в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу младия австралиец Бърнард Томич, който още вчера успя да отстрани състезаващия се с “Уайлд кард” Брайън Бейкър.

Напред в надпреварата в Синсинати продължава и миналогодишният шампион Анди Мъри, който започна защитата на титлата си с чиста победа над американеца Сам Куери – 6/2, 6/4.

Въпреки че се оплакваше от болки в коляното миналата седмица и именно това бе причината да напусне турнира в Торонто, днес британецът демонстрира отлично придвижване по корта и зарадва феновете си със стабилна игра.

На осминафиналите съперник на олимпийския шампион ще бъде французинът Жерами Шарди, който пък след успеха си над Анди Родик, снощи успя да отстрани и Денис Истомин.

Резултати:

Синсинати      
II кръг:      
       
Станислас Вавринка 6 6  
Давид Ферер 4 1  
       
Радек Щепанек 7 6  
Хуан Монако 6 1  
       
Милош Раонич 6 6 6
Маркос Багдатис 7 3 4
       
Пабло Андухар 6 4  
Янко Типсаревич 4 1  R