Поставеният под номер 2 в основната схема Новак Джокович започна с очаквана победа участието си на супер турнира на твърда настилка от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, Ноле без особени затруднения отстрани представителя на Италия Андреас Сепи с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 6/2.

Сърбинът започна двубоя на обичайното ниво, като бе безупречен в собствените си сервис геймове, но в моментите, в които можеше да пречупи съпротивата на италианеца не показа нужната концентрация и до пробив в първия сет така и не се стигна.

В последвалия тайбрек Ноле успя да дръпне в резултата с ранен минибрейк, но Сепи заличи изоставането си за 4:5 и два начални удара в своя полза. Вместо да използва психологическото си предимство обаче италианецът загуби следващите си подавания, а с това и надеждите си в първата част.

Във втория сет обаче картината на корта се помени коренно и основна заслуга затова имаше световният номер 2, който значително подобри качеството си на игра, а ретурите му станаха изключително остри и прецизни.

Ноле набързо си осигури преднина от два пробива за 5/1, позволи на Сепи да спечели подаването си, а след това на собствен сервис сложи точка на спора и осигури място на осминафиналите, където ще срещне руснака Николай Давиденко.

В друг интересен двубой от днешната програма бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон Хуан Мартин Дел Потро отстрани с 2:0 сета ветерана Томи Хаас – 7/5, 6/2.

Още резултати:

Синсинати    
II кръг:    
     
Марди Фиш 6 6
Карлос Берлок 3 1
     
Виктор Троицки 6 6
Лейтън Хюит 2 0
     
Жерами Шарди 6 6
Денис Истомин 4 3
     
Николай Давиденко 6 6
Флориан Майер 3 3