Поставената под номер 2 в основната схема Серена Уилямс започна с резонна победа участието си на супер турнира на твърда настилка от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 168 400 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата американката, чието най-добро представяне тук е достигнатия полуфинал през 2006 година, се нуждаеше от час и половина игра, за да сломи съпротивата на квалификантката Елени Даниилиду за крайното 6/3, 6/4.

Серена изигра един напълно рутинен двубой, в който с минимално изразходване на енергия постигна това, което търсеше, успя да реализира три пробива, срещу само един за гъркинята и без проблеми намери място в третия кръг на надпреварата.

Там съперничка на олимпийската шампионка от Лондон ще бъде победителката от сблъсъка между Ярослава Шведова и Урсула Радванска, а първият по-сериозен тест пред американката я очаква на четвъртфиналите, където евентуално ще се изправи срещу Анжелик Кербер.

Първата по-сериозна изненада в снощните мачове поднесе премилата през ситото на квалификациите Йохана Ларсон от Швеция, която не остави никакви шансове на поставената под номер 8 в основната схема Марион Бартоли – 6/4, 6/2.

На осминафиналите съперничка на шведката ще бъде или финалистката от току що завършилия тенис турнир в Монреал На Ли, или представителката на северната ни съседка – Сорана Кърстеа.

Резултати:

Синсинати      
 /мъже/      
I кръг:      
       
Марди Фиш 6 6  
Фелисиано Лопес 2 3  
       
Радек Щепанек 6 6  
Алберт Рамос 2 2  
       
Милош Раонич 7 6  
Ришар Гаске 6 3  
       
II кръг:      
 /жени/:      
       
Саманта Стоусър 6 6 6
А. Медина Гаригес 3 7 4
       
Анжелик Кербер 3 6 6
Тимеа Бабош 6 1 2