Шампионът от 2003 г. и 2006 г. Анди Родик отпадна още на старта на тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди малко, любимецът на домакините, който бе поставен под номер 16 в основната схема, бе надигран с 2:0 сета от французина Жерами Шарди, в отделните части 7/6, 6/3.

Може би противно на очакванията двубоят започна с ожесточена престрелка от основната линия още от първата минута, като въпреки усилията и на двамата тенисисти до пробив така и не се стигна.

В последвалия тайбрек обаче французинът показа по-здрави нерви и след 7:4 измъкна първия сет, което му вдъхна допълнителна доза увереност и във втората част Шарди бе почти безгрешен.

Французинът с лекота спечели първите си три подавания, а след това успя на два пъти да пробие подаването на Родик и след малко повече от час и половина игра стигна до крайния успех.

Така за втора поредна година Анди отпада само след един изигран двубой в Синсинати, което няма как да зарадва феновете му в навечерието на последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

На противоположния полюс на емоциите обаче пък бе състезаващата се с “Уайлд кард” Винъс Уилямс, която по-рано днес записа престижна победа над полуфиналистката от Олимпиадата и поставена под номер 12 в основната схема Мария Кириленко с 6/3, 6/7, 6/2.

Още резултати:

Синсинати      
 /мъже/      
I кръг:      
       
Кей Нишикори 6 6  
Марсел Гренолерс 1 2  
       
Томи Хаас 6 7 6
Давид Налбандиян 7 6 3
       
I кръг:      
 /жени/:      
       
Сесил Каратанчева 6 6  
Кики Бартенс 2 1  
       
Сорана Кърстеа 6 6 6
Янина Викмайер 7 2 3