Световният номер 2 и водач в основната схема Новак Джокович спечели титлата от престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Торонто с общ награден фонд 2 648 700 долара.

На финала рано тази сутрин сърбинът успя да изпревари дъждовните облаци и с лекота преодоля съпротивата на французина Ришар Гаске само за 62 минути стигайки до крайния успех с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Така за втора поредна година Ноле триумфира в надпреварата и общо за трети път в своята кариера стигна до ценния трофей, което го нарежда по този показател до легенди като Иван Лендъл и Андре Агаси.

Иначе очаквано в днешния сблъсък сърбинът пое инициативата още от първата минута, доминираше изцяло в разиграванията от основната линия и бе безпогрешен във възловите моменти, като реализира и трите си възможности за пробив.

От другата страна на мрежата пък Гаске бе далеч от онова, което ни демонстрира и в сблъсъка си с Томаш Бредих и срещу Джон Иснър, пропиля и четирите си шанса, които имаше за брейк и в крайна сметка трябваше да се задоволи с второ място.

Така Ноле записа седмата си победа от досега изиграните осем официални мача срещу Гаске и вече е в серия от пет поредни успеха срещу французина, чиято единствена победа е от далечната вече 2007 година на заключителния Мастърс в Китай.

С титлата си в Торонто Новак Джокович защити своите 1000 точки за световната ранглиста, но няма как да измести от първото място Роджър Федерер в подреждането на професионалистите, докато със заработените 600 точки Ришар Гаске ще подобри значително позициите с в топ 20.

Статистиката от двубоя:

Джокович   Гаске
67 1-ви сервис % 60
5 Асове 3
0 Двойни грешки 1
 3/3 Възможности за пробив  0/4
56 Общо спечелени точки 32
  Времетраене: 1.02 ч.