Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция На Ли пречупи стремежите на Агниешка Радванска да стане първата полякиня, оглавила класацията на женската тенис асоциация от идния понеделник.

След последователното отказване от надпреварата в Монреал на Серена Уилямс, Мария Шарапова и Виктория Азаренка, Агниешка имаше реални шансове да стъпи на световния връх, ако бе съумяла да спечели титлата от супер турнира “Роджър къп”.

За съжаление на всички фенове на “дружина полска” това не стана, след като късно снощи, в сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреварата, китайката Ли срази Радванска с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/1.

Заради проливните дъждове над канадския мегаполис и за двете тенисистки това бе втори мач, в рамките само на няколко часа и по всичко изглеждаше, че На Ли е далеч по-свежа от своята опонентка.

Китайка не изпусна инициативата в срещата нито за миг, успя да реализира цели пет побива, а от своя страна не загуби подаването си нито веднъж. Така след малко повече от час игра Ли продължава на полуфиналите, където ще срещне чехкинята Луси Шафарджова.

Още по-любопитен ще е другият полуфинал, в който ще видим сблъсък на два коренно противоположни стила – мощната атака на Петра Квитова срещу почти непробиваемата защита на Каролине Возняцки.

Всички резултати от снощи:

Роджър къп    
 /Монреал/    
четвъртфинали:    
     
Петра Квитова 6 6
Тамира Пашек 3 2
     
Каролине Возняцки 6 6
Александра Вожняк 4 4
     
На Ли 6 6
Агниешка Радванска 2 1
     
Луси Шафарджова 6 6
Роберта Винчи 2 2