Защитаващият титлата си Новак Джокович продължава с успешното си представяне в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Торонто с общ награден фонд 2 648 700 долара.

След като проливните дъждове над канадския мегаполис сериозно объркаха предварително плануваната програма на организаторите тази нощ световният номер 3 трябваше да изиграе два мача в рамките на няколко часа.

Първо, в сблъсъка си от осминафиналната фаза на турнира, сърбинът записа чиста победа над американеца Сам Куери с 6/4, 6/4, а буквално преди броени минути, вече на четвъртфиналите, Ноле отстрани трудно възродения Томи Хаас с 6/3, 3/6, 6/3.

В двубоя си срещу германеца Джокович стартира доста убедително, не позволи да се стигне до пробив в собствените му сервис геймове, а от своя страна реализира една от двете си възможности за брейк и така затвори първия сет в своя полза.

Във втората част обаче инициативата премина на страната на Хаас, който не допусна грешка в няколкото критични ситуации, успя да стигне до пробив и така да възстанови статуквото на корта.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа четвъртия гейм на заключителния сет, в който Ноле нанесе своя удар, спечелвайки подаването на германеца за 3/1 и оттук до края на срещата не позволи на Хаас да заличи изоставането си.

Така в опит за втора поредна година да играе финал на “Роджър къп” Новак Джокович ще се изправи срещу сънародника си Янко Типсаревич, който по-рано тази нощ отстрани с 2:0 сета испанеца Марсел Гренолерс.

Резултати:

Мастърс      
 /Торонто/      
III кръг:      
       
Янко Типсаревич 6 6  
Марин Чилич 2 4  
       
Ришар Гаске 6 6  
Томаш Бердих 4 2  
       
четвъртфинали:      
       
Ришар Гаске 5 6 6
Марди Фиш 7 1 2
       
Джон Иснър  7 6  
Милош Раонич 6 4