Бившата шампионка от Откритото първенство на Великобритания – Петра Квитова е първата четвъртфиналистка на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Монреал с общ награден фонд 2 168 400 долара.

След крайно измъчената си победа на старта на кампанията си над непретенциозната представителка на Казахстан Ксения Первак, преди минути младата чехкиня просто прегази французойката Марион Бартоли с 6/1, 6/1.

Квитова, която е поставена под номер 5 в основната схема, изигра един почти перфектен двубой, в който не загуби нито веднъж подаването си, а от своя страна реализира цели пет пробива и напълно заслужено стигна до крайния успех след малко повече от час игра.

Така в опит да се класира във финалната четворка чехкинята ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между испанката Карла Суарес Наваро и направилата фурор през това лято Тамира Пашек (Авс).

По предварителни очаквания Квитова трябваше да се изправи на четвъртфиналите срещу водачката в схемата и основна претендентка за трофея Виктория Азаренка, но малко по-рано днес блондинката от Минск обяви, че се оттегля от надпреварата поради болки в коленете.

Междувременно на другия турнир в Канада, който се провежда тази седмица - мъжкия в Торонто - за втора поредна вечер дъждът е на път да обърка сериозно плановете на организаторите, след като вече повече от час двубоите са прекъснати поради лошите метеорологични условия.

Резултатите до момента:

Роджърс къп    
 /Монреал/    
II кръг:    
     
Каролине Возняцки 7 6
Кики Бартенс 5 1
     
Анжелик Кербер 6 6
Екатерина Макарова 3 3
     
III кръг:    
     
Луси Шафарджова 7 7
Саманта Стоусър 6 6
     
Петра Квитова 6 6
Марион Бартоли 1 1