Бившата шампионка от Откритото първенство на Великобритания и основна фаворитка са титлата Петра Квитова стартира с измъчена победа участието си на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Монреал.

В среща от втория кръг на надпреварата, играна рано тази сутрин българско време, чехкинята, която е поставена под номер 5 в основната схема, трябваше да заличава сет пасив срещу Ксения Первак преди да стигне до победното 4/6, 7/6, 6/0.

Квитова започна агресивно двубоя, но непредизвиканите грешки от ракетата й бяха малко в повече и вместо да притисне съперничката си тя й даваше лесни точки, от което рускинята се възползва максимално и измъкна първата част.

Във втория сет двете състезателки си размениха по два пробива, за да се стигне до тайбрек, където чехкинята бе безапелационна и след 7:0 възстанови статуквото на корта.

В заключителната трета част Петра бе пълновластна господарка на корта и дори не даде гейм на своя съперничка, което й гарантира място в следващата фаза от надпреварата, където ще срещне победителката от двойката Пън Шуей – Марион Бартоли.

Също в среща от втория кръг на надпреварата друга представителка на Чехия – Луси Шафарджова спря устрема на състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева и след 6/4, 6/4 сложи край на устрема на младата софиянка.

Резултати:

 Монреал      
II кръг:      
       
Саманта Стоусър 7 4  
Симона Халеп 5 4  R
       
Сара Ерани 6 6  
Яна Чепелова 3 2  
       
Шанел Скийпърс 1    
Флавия Пенета 4  R  
       
I кръг:      
       
Пън Шуей  7 6  
Араван Резаи 5 3  
       
Варвара Лепченко 6 6  
Ан. Павлюченкова 2 3