Носителят на трофея от миналата година Новак Джокович започна по най-добрия начин защитата на титлата си от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Торонто с общ награден фонд 2 648 700 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата сърбинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, не допусна изненада и очаквано записа чиста победа срещу младия представител на Австралия Бърнард Томич и само за 72 минути игра стигна до крайното 6/2, 6/3.

Ноле започна обаче колебливо двубоя и имаше сериозни затруднения в собствените си сервис геймове, но във важните моменти бе максимално концентриран и не допусна да се стигне до пробив.

От своя страна сърбинът успя на два пъти да спечели подаването на Томич, което бе повече от достатъчно за успеха му в първия сет, а във втората част значително подобри началния си удар и безпроблемно затвори мача, осигурявайки си сблъсък с американеца Сам Куери в третия кръг.

В третия кръг на надпреварата вече е и олимпийският шампион от поставен под номер 2 в основната схема Анди Мъри, който с лекота преодоля съпротивата на пеминалия през ситото на квалификациите Флавио Чипола с 6/1, 6/3.

В опит да се класира на четвъртфиналите обаче “шотландския боец” се изправя пред сериозно предизвикателство в лицето на младия канадец Милош Раонич, който без проблеми се разправи с Виктор Троицки.

За разлика от Джокович и Мъри обаче Жо-Вилфред Цонга показа, че има сериозни проблеми с осъществяването на прехода от тревна към твърда настилка и стана лесна плячка за сънародника си Жерами Шарди, който го победи с 2:0 сета.

Резултати:

Мастърс       
 /Торонто/      
II кръг:      
       
Филип Колшрайбер 6 6  
Фабио Фонини 2 2  
       
Томаш Бердих 6 6 6
Жулиен Бенето 7 4 4
       
Ришар Гаске 6 7  
Михаил Кукушкин 3 5  
       
Жерами Шарди 6 7  
Жо-Вилфред Цонга 4 6  
       
Томи Хаас 6 6  
Жил Симон 2 3