Поставеният под номер 6 в основната схема Хуан Мартин Дел Потро приключи преждевременно участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Торонто с общ награден фонд 2 648 700 долара.

След като преди няколко дни завоюва първия олимпийски медал (бронзов) за Аржентина от Игрите в Лондон, днес в среща от втория кръг на надпреварата на канадска земя “Кулата от Тандил” бе надигран с 2:0 сета от чеха Радек Щепанек, в отделните части 6/4, 7/6.

Като цяло обаче аржентинецът показа, че има известни затруднения с поредния преход от тревна към твърда настилка, не бе на познатото ниво в собствените си сервис геймове, допусна два пробива в първия сет и логично отстъпи с 4/6.

Във втората част Дел Потро намери ретура си и ударите му от основната линия станаха значително по-плътни, но ефективността на началния му удар все още не бе на нужното ниво и той трудно успяваше да вземе превес над коравия чех.

След като двамата опоненти си размениха по два пробива логично се стигна до тайбрек, в който нервите на Щепанек се оказаха по-здрави и след 7:5 половинката на Никол Вайдишова се поздрави с крайния успех.

Така пред Дел Потро се отвориха няколко дни, в които той да подобри, както аклиматизацията си, така и настройката си за игра на хард, тъй като предстоят изключително важни турнири, а в края на месеца и последния за сезона Голям шлем – Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Резултатите до момента:

Мастърс     
 /Торонто/    
II кръг:    
     
Марсел Гренолерс 6 6
Флориан Майер 3 4
     
Марин Чилич 7 6
Маркос Багдатис 5 3
     
Радек Щепанек 6 7
Хуан Мартин Дел Потро 4 6
     
Янко Типсаревич 7 6
Михаил Южни 6 4