Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро е новият бронзов медалист от тенис турнира от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон.

След като загуби преди два дни епичния полуфинален сблъсък с Роджър Федерер, днес аржентинецът победи в сблъсъка за третото място Новак Джокович с 2:0 сета, в отделните части 7/5, 6/4.

Двубоят започна с тотално надмощие на сервиращите, като южноамериканецът за пореден път демонстрира страхотния си начален удар. В единадесетия гейм Дел Потро нанесе решителния си удар и стигна до пробив за 6/5.

Последва оспорван 12-ти гейм, в който Ноле имаше своите шансове да стигне до тайбрек, но аржентинецът се справи в двете критични ситуации, удържа подаването си и затвори сета в своя полза.

Нещо повече, на старта на втората част “кулата от Тандил” отново се възползва максимално от моментното разколебаване на сърбина, стигна до брейк, който с лекота бе затвърден за 3/1.

В осмия гейм Джокович даде всичко от себе си да обърне негативния развой на събитията на корта, но Дел Потро отново не сгреши и не допусна да се стигне до пробив, а няколко минути по-късно вече победоносно бе вдигнал ръце и остави емоциите да го завладеят, но този път от радост.

Статистиката от двубоя:

Дел Потро   Джокович
72 1-ви сервис % 74
5 Асове 10
0 Двойни грешки 0
 2/6 Възможности за пробив  0/6
21 Уинъри 28
13 Непредизвикани грешки 15
69 Общо спечелени точки 64
  Времетраене: 1.48 ч.