За радост на мъжката половина от приятелите на аристократичната игра на полуфинала на олимпийския тенис турнир в Лондон една срещу друга ще се изправят сънародничките Мария Шарапова и Мария Кириленко.

Безспорно двете рускини отдавна са окупирали челата на почти всички престижни класации за най-елегантни и сексапилни тенисистки, а днес показаха, че напълно заслужават да са и сред четири останали претендентки за трофея от английската столица.

Първа своето място в предпоследната фаза от надпреварата си осигури Мария Кириленко, която поднесе изненадата, отстранявайки миналогодишната носителка на титлата от Уимбълдън Петра Квитова със 7/6, 6/3.

Преди броени минути пък Шарапова записа четвъртата си поредна победа в Лондон, надделявайки над бившата номер 1 Ким Клайстерс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 7/5.

Шарапова започна отлично срещата и набързо поведе с ранен пробив за 2/0, на “мама” Ким отговори подобаващо и върна брейка за 2/2. Последва серия от четири поредни гейма в полза на рускинята, с която тя спечели първия сет, а след пробив в последния възможен момент стигна и до крайния успех.

Така на полуфиналите Шарапова среща Кириленко, а лидерката в световната ранглиста Вика Азаренка ще се изправи срещу Серена Уилямс.

Статистиката от двата четвъртфинала:

Шарапова   Клайстерс
68 1-ви сервис % 76
4 Асове 1
2 Двойни грешки 4
25 Уинъри 8
20 Непредизвикани грешки 20
 5/9 Възможности за пробив  2/5
  Времетраене: 1.27 ч.  
     
Кириленко   Квитова
71 1-ви сервис % 57
1 Асове 8
0 Двойни грешки 4
10 Уинъри 23
1 Непредизвикани грешки 21
 1/4 Възможности за пробив  0/0
  Времетраене: 1.36 ч.