Една от супер фаворитките за златния медал Серена Уилямс продължава с впечатляващите си изяви на тенис турнира от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон.

Американката днес изнесе поредната си тенис-лекция, като този път нейна жертва стана рускинята Вера Звонарьова, която за 51 минути игра успя да вземе само един гейм за крайното 6/1, 6/0 в полза на американката.

Така за първите си три мача в олимпийската надпревара на “Ол Инглънд клъб” Серена е загубила само 10 гейма, а следващата й съперничка ще бъде победителката от сблъсъка между Даниела Хантухова и Каролине Возняцки.

За съжаление на семейство Уилямс обаче по-голямата от сестрите – Винъс – вече не е част от състезанието на сингъл, след като преди минути бе надиграна от германката Анжелик Кербер с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 7/6.

Винъс за пореден път се прояви като истински боец и се измъкна от безброй критични ситуации, включително на два пъти пробиваше германката, когато тя сервираше за мача, но в крайна сметка не успя да стигне до така желания обрат и отпадна от турнира.

Все пак в битката за медалите остават някои от основните претендентки за отличията – Вика Азаренка, Ким Клайстерс и Петра Квитова, които не допуснаха изненади и спечелиха днешните си мачове от третия кръг.

Ето и резултатите:

III кръг:    
 /жени/    
     
Петра Квитова 6 6
Флавия Пенета 3 0
     
Ким Клайстерс 6 6
Ана Иванович 3 4
     
Мария Кириленко 7 6
Юлия Гьоргес 6 3
     
Вика Азаренка 7 6
Надя Петрова 6 4