Световният номер 2 НовакДжокович се класира за осминафиналната фаза на тенис турнира от програмата на летните олимпийски игри в Лондон, който се провежда на кортовете на “Ол Инглънд клъб”.

В среща от втория кръг на надпреварата сърбинът буквално прегази представителя на САЩ Анди Родик, като само за 54 минути игра стигна до убедителния успех с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/1.

За съжаление на всички приятели на тениса, които с разбираем интерес очакваха този сблъсък, интрига изобщо нямаше, тъй като за разлика от двубоя си с Фонини, днес Ноле бе на познатото си ниво и буквално разнищи именития си съперник.

Единствено в началните пет минути на срещата, Родик бе равностоен опонент, спечели първите си два сервис гейма, но след това започнаха мъките на американеца, който изгледа отблизо лекцията на Джокера.

След серия от четири поредни гейма в своя полза световният номер 2 затвори първата част, а на старта на втория сет успя да увеличи тази поредица на седем гейма, с която си осигури аванс от 3/0.

Последва гейма на честта за Анди, а след това нова серия от три последователни гейма за Ноле, с която на практика бе сложена точка на този спор. Така в опит да попадне между най-добрите осем в турнира Джокович ще се изправи срещу победителя от двойката – Лейтън Хюит – Марин Чилич.

Статистиката от двубоя:

Джокович   Родик
67 1-ви сервис % 60
14 Асове 5
0 Двойни грешки 1
34 Уинъри 12
6 Непредизвикани грешки 7
 4/4 Възможности за пробив  0/0
  Времетраене: 0.54 ч.