Голямата надежда на домакините Анди Мъри постигна втора поредна убедителна победа на тенис турнира от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон.

Британецът, който е поставен под номер 3 в основната схема, на старта на кампанията си отвя Станислас Вавринка, а преди минути без особени усилия елиминира и левичаря от Финландия Ярко Ниеминен с убедителното 6/2, 6/4.

Мъри започна двубоя пределно концентриран и в първите шест гейма реализира два пробива, с които си осигури комфортна преднина от 5/1, като оттук до края на сета джентълменски съсредоточи вниманието си върху собствения си сервис гейм, с който стигна до необходимото му 6/2.

Картината на централния корт на “Ол Инглънд клъб” не се промени особено и във втората част, като “шотландския боец” отново бе пълновластен господар, взе своето още в самото начало, спечелвайки подаването на финландеца и просто не позволи преднината му да бъде стопена до края на мача.

Така в спор за място на четвъртфиналите Анди Мъри ще се изправи срещу коравия кипърец Маркос Багдатис, който във втория кръг преодоля съпротивата на 16-ия в схемата Ришар Гаске.

При дамите с втора поредна победа се поздрави шампионката отпреди цели 12 години Винъс Уилямс, която очаквано нямаше кой знае какви затруднения срещу канадката Александра Возняк и само за 63 минути стигна до победното 6/1, 6/3.

За съжаление обаче програмата и днес на тенис комплекса в Лондон е сериозно забавена и може би ще претърпи известни корекции, тъй като над английската столица отново вали и единствените двубои, които се играят са тези под подвижния покрив на централния корт.

Статистиката от двубоите на Мъри и Винъс Уилямс:

Мъри   Ниеминен
66 1-ви сервис % 56
6 Асове 1
0 Двойни грешки 2
26 Уинъри 6
20 Непредизвикани грешки 20
 3/8 Възможности за пробив  0/2
  Времетраене: 1.01 ч.  
     
В. Уилямс   Возняк
68 1-ви сервис % 55
5 Асове 2
1 Двойни грешки 5
32 Уинъри 7
14 Непредизвикани грешки 15
 6/8 Възможности за пробив  2/4
  Времетраене: 1.03 ч.