Шампионката от завършилия преди по-малко от месец Уимбълдън Серена Уилямс записа втората си поредна победа на олимпийския тенис турнир, който се провежда на кортовете на “Ол Инглънд клъб”.

След като на старта на кампанията си американката попари мераците на бившата номер 1 Йелена Янкович, преди минути тя пречупи съпротивата и на по-малката от сестрите Радвански – Урсула, побеждавайки я с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Серена реализира два безответни пробива в първата част и с лекота стигна до комфортното 6/2, а във втория сет спечели подаването на полякинята в шестия гейм, с което окончателно уби интригата в двубоя.

Малко преди това своят успешен дебют на тази олимпиада направи и шампионката отпреди 12 години на Игрите в Сидни – Винъс Уилямс, която успя да елиминира поставената под номер 9 в основната схема Сара Ерани – 6/3, 6/1.

В следващия кръг Винъс ще се изправи срещу канадката Александра Возняк, която в първи кръг отстрани представителката на Нова Зеландия Марина Еракович.

Изненадващи затруднения в днешния си двубой изпита една от фаворитките за златото в дамския турнир Вика Азаренка, която трябваше да води трисетова битка с румънката Ирина-Камелия Бегу за успеха с 6/1, 3/6, 6/1.

Още резултати:

I кръг:    
 /мъже/    
     
Николай Давиденко 6 6
Радек Щепанек 4 3
     
Ришар Гаске 6 6
Робин Хаасе 3 3
     
Анди Родик 7 6
Мартин Клижан 5 4
     
I кръг:    
 /жени/    
     
Надя Петрова 6 7
Жи Женг 4 6
     
М.Х. Мартинес Санчес 6 6
Полона Херцог 2 4