Олимпийският тенис турнир постепенно набира скорост, като за щастие и двамата наши представители – Григор Димитров и Цветана Пиронкова продължават с участието си в Лондон.

Въпреки тежкия жребий първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова ни зарадва с престижна победа на старта на кампанията си срещу 12-та в схемата Доминика Цибулкова, а в късния следобед днес тя ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета.

Италианката заема към момента 21-во място в световната ранглиста, а от досега изиграните два официални двубоя срещу нашата тенисистка има две победи. Обнадеждаващото в тази статистика е, че и двата успеха на Пенета са на землена настилка, така че сега е време Цвети да вземе реванш на зеления килим.

Двубоят е заложен като трети от програмата на корт номер 11, като преди това има два мача при мъжете, първият от които стартира в 13.30 часа българско време, така че сблъсъкът на Цвети се очаква да започне някъде около 16.30 – 17.00 ч.

Малко по-късно пък за своя втори мач на Игрите в Лондон излиза и най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който ще има не леката задача да се противопостави на 12-ия в схемата Жил Симон.

Българинът вече има три загуби от французина, като едната от тях е дори на тревните кортове в Куинс, но всички ние сме убедени, че Гришо разполага с необходимите аргументи да обърне тази тенденция и да прати Симон вкъщи.

Радостното е, че мачът между Григор Димитров и Жил Симон е на телевизионния корт номер 18, което означава, че по всяка вероятност ще може да се наблюдава на живо по българската национална телевизия, а началният час е не преди 17.00 часа българско време.

Ето и програмата на останалите по-интригуващи сблъсъци:

час централен корт час корт №1
14.00 ч. Вика Азаренка 14.00 ч. Давид Гофен
  Ирина Бегу   Хуан Монако
следва Роджър Федерер следва Серена Уилямс
  Жулиен Бенето   Урсула Радванска
следва Х. М. Дел Потро следва Джон Иснър
  Андреас Сепи   Малек Джазири
следва Каролине Возняцки следва Ким Клайстерс
  Янина Викмайер   К. Суарес Наваро
час корт № 11 час корт № 18
около Цвети Пиронкова не преди Григор Димитров
16.30 ч. Флавия Пенета 17.00 ч. Жил Симон