Голямата надежда на домакините Анди Мъри започна с очаквана победа участието си на тенис турнира от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон.

В среща от първия кръг на надпреварата британецът срази с 2:0 сета представителя на Швейцария Станислас Вавринка, в отделните части 6/3, 6/3  и така в следващата фаза ще се изправи срещу победителя от двойката Ярко Ниеминен – Сомдев Деварман.

Двубоят на централния корт на “Ол Инглънд клъб” започна и се разви напълно според предварителните очаквания, като Мъри реализира една от четирите си възможности за пробив в първата част и без проблеми стигна до необходимото му 6/3.

На старта на втория сет “шотландския боец”, който е финалист от току що завършилия Уимбълдън, успя да нанесе решителния си удар и реализира ранен брейк, след което просто взе своето в собствените си сервис геймове и така сложи точка на спора след близо час и половина игра.

В единствения друг двубой, който е завършил до момента, поредната изненада поднесе германката Юлия Гьоргес, която изхвърли от олимпийския турнир световната номер 2 Агниешка Радванска, след успех със 7/5, 6/7, 6/4.

За съжаление на приятелите на тениса и за ужас на организаторите атмосферните условия днес над Лондон не позволяват да се играе на останалите кортове на “Ол Инглънд клъб”.

Дъждът бе спрял за около час и на корт номер 1 Новак Джокович започна сблъсъка си с Фабио Фонини, но при резултат 6/6 и 7:7 в тайбрека на първия сет двамата тенисисти отново бяха прибрани в съблекалните за неопределено време.

Статистиката от двубоя между Мъри и Вавринка:

Вавринка   Мъри
77 1-ви сервис % 57
5 Асове 8
4 Двойни грешки 3
19 Уинъри 20
32 Непредизвикани грешки 12
 0/2 Възможности за пробив  3/13
  Времетраене: 1.30 ч.