Тенис турнирът от програмата на XXX-те летни олимпийски игри в Лондон стартира със супер изненада, която бе поднесена от 75-ия в световната ранглиста Стив Дарсис от Белгия.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, на централния корт на “Ол Инглънд клъб”, представителят на Белгия отстрани един от основните фаворити за разпределението на медалите – Томаш Бердих с 6/4, 6/4.

Противно на първоначалните очаквания белгиецът започна двубоя със завидно самочувствие, бе по-активният състезател в първата част и напълно заслужено стигна до така необходимия му пробив, който се оказа достатъчен за крайното 6/4.

Превъзходството на Дарсис продължи и в началото на втората част, докато Бердих очевидно бе изпаднал в дупка и изобщо не представяше продукцията, която сме свикнали да виждаме от него.

Чехъг бе безобразен в собствените си сервис геймове и допусна два поредни пробива, с които преднината на белгиеца стана повече от комфортна – 5/2. В този момент Бердих опита да направи последен опит да обърне катастрофалния развой на събитията, но единственото, до което се добра бе брейк за 4/5, след който Дарсис успешно серврира за крайната победа.

За да е двоен празника в лагера на белгийците днес и бившата номер 1 Ким Клайстерс се поздрави с успех, отстранявайки в първия кръг на надпреварата при дамите италианката Роберта Винчи с 6/1, 6/4.

Още резултати:

I кръг:      
 /мъже/      
       
Филип Пецшнер 7 6  
Лукаш Лацко 6 1  
       
Янко Типсаревич 6 6  
Давид Налбандиян 3 4  
       
Сантяго Хиралдо 7 6  
Райън Харисън 5 3  
       
I кръг:      
 /жени/      
       
Ана Иванович 6 7  
Кристина Макхейл 4 5