Още в първия състезателен ден от програмата на XXX-те летни олимпийски игри ще предложи много емоции на приятелите на тениса, тъй като на тревните кортове на “Ол Инглънд клъб” започва надпреварата за разпределението на медалите.

За щастие на тези игри България ще има двама свои представители, като и Цвети Пиронкова, и Григор Димитров ще изиграят днес първите си двубои, като всички ние се надяваме и стискаме палци за успех и продължаване напред в турнира.

Съперничка на пловдивчанката в първия кръг на олимпийската надпревара ще бъде словачката Доминика Цибулкова, която само преди няколко дни триумфира на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Карлсбад (Калифорния).

Цибулкова има предимство и в преките двубои с нашата тенисистка, като от пет мача Цвети няма нито една победа, но добре ни е известно, че на тревните кортове на “Ол Инглънд клъб” Пиронкова има своите козове и може да отстрани всеки (справка Винъс Уилямс).

Двубоят между Цвети и Доминика Цибулкова е втори от програмата на корт номер 16, който за съжаление не е телевизионен и няма да може да се наблюдава на живо и се очаква да започне не по-рано от 14.30 часа българско време.

Малко по-късно своя дебют на най-големия спортен форум на планетата ще направи и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който имаше далеч по-благоприятен жребий и в първия кръг срещу Лукаш Кубот.

Гришо срази поляка само преди няколко дни на турнира в Гщаад, а ако успее и днес да повтори упражнението в следващата фаза от надпреварата ще го очаква победителят от двойката Михаил Кукушкин – Жил Симон.

Двубоят между Гришо и поляка е трети на корт номер 11 и се очаква да започне не по-рано от 16.30 часа българско време.

Ето и програмата на по-интересните двубои за днес:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

час Централен корт час корт № 1
12.00 ч. Томаш Бердих 12.00 ч. Давид Налбандиян
  Стив Дарсис   Янко Типсаревич
следва Серена Уилямс следва Саманта Стоусър
  Йелена Янкович   Карла Суарес Наваро
следва Роджър Федерер следва Петра Квитова
  Алехандро Фая   К. Бондаренко
следва Каролине Возняцки следва Х. М. Дел Потро
  Ан Кеотавонг   Иван Додиг
час корт № 11 час корт № 16
около Григор Димитров около Цвети Пиронкова
16.30 ч. Лукаш Кубот 14.30 ч. Доминика Цибулкова