Поставеният под номер 1 в основната схема Филип Колшрайбер се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на землена настилка в Кицбюел (Авс) с общ награден фонд 410 175 евро.

Германецът, който само след три дни ще трябва да изиграе първия си двубой на “Ол Ингланд клъб” срещу Блаж Кавчич, демонстрира, че изобщо не е на олимпийска вълна, а изцяло е съсредоточен върху спечелването на втората си титла за сезона.

На австрийска земя Колшрайбер започна с победа над унгареца Атила Балаш, а на четвъртфиналите днес срази и представителя на Чехия Лукаш Росол с 2:1 сета, в отделните части 6/4, 2/6, 6/4.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за трофея германецът ще де изправи срещу Филипо Воландри, който пък по-рано днес изхвърли от надпреварата добре познатия ни бразилец Роджерио Дутра Силва с 2:0 сета.

Междувременно на дамския турнир в столицата на Азербайджан – Баку – с общ награден фонд 220 000 долара, младата сръбска надежда Бояна Йовановски успя да попадне във финалното каре след успех над сънародничката си Александра Крунич с 2:1 сета.

В опит за първи път да играе финал на турнир от календара на женската тенис асоциация (WTA) Йовановски ще се изправи срещу поставената под номер 2 в основната схема Александра Панова.

Всички резултати:

четвъртфинали      
 /Кицбюел/      
       
Робин Хаасе 6 6  
Уейн Одесник 2 4  
       
Филипо Воландри 6 6  
Р. Дутра Силва 4 4  
       
Мартин Клижан  1 7 6
Симоне Болели 6 5 1
       
четвъртфинали      
 /Баку/      
       
Юлия Коен 3 6 6
Магдалена Рибарикова 6 3 4
       
Александра Панова 2 7 6
Нина Брачикова 6 6 4