Днес бе теглен жребият за започващия след два дни тенис турнир от програмата на летните олимпийски игри в Лондон, който ще се проведе на кортовете на “Ол Инглънд клъб”.

Както вече всички знаем нашият представител при мъжете Григор Димитров ще започне дебютното си участие на най-големия спортен форум на планетата с мач срещу поляка Лукаш Кубот (Пол).

Ако успее отново да повтори упражнението от “страната на шоколадите” преди седмица и отново размаже Кубот, Григор Димитров ще се изправи във втория кръг срещу победителя от сблъсъка между Жил Симон и Михаил Кукушкин.

Мачовете от първия кръг на “Ол Инглънд клъб” започват още в събота, като по пример на Уимбълдън телевизионни кортове са Централният, кортове с номера 1, 2, 14 и 18.

Супер фаворитите за олимпийската титла започват похода си към златните медали с двубои срещу удобни съперинци. Водачът в схемата Роджър Федерер ще се изправи срещу колумбиеца Алехдро Фая, а основният му съперинк в неговата половина е испанецът Давид ферер.

До момента Федерер има 5 победи от 5 официални сблъсъка срещу колумбиеца, но всички ние помним епичният им 5-сетов сблъсък през 2010 година именно на Уимбълдън.

 

Първият съперинк на Новак Джокович е италианецът Фабио Фонини, а голямата надежда на домакините и финалист от тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания Анди Мъри ще започне участието си със Станислас Вавринка.

Ето и някой от по-интересните двойки, които жребият определи за първия кръг:

 

 

Олимпийски турнир:
 /мъже/ I кръг:
 
Роджър Федерер
Алехандро Фая
 
Новак Джокович
Фабио Фонини
 
Анди Мъри
Станислас Вавринка
 
Жо-Вилфред Цонга
Томас Белучи
 
Хуан Мартин Дел Потро
Иван Додиг