27-ят в световната ранглиста Анди Родик се класира за финала на международния тенис турнир на твърда настилка в Атланта (Джорджия) с общ награден фонд 477 900 долара.

След като отстрани последователно Никола Маю и Майкъл Ръсел, на полуфиналите снощи бившият номер 1 се изправи срещу водача в схемата и финалист от последните две години в надпреварата Джон Иснър.

Въпреки че 206-сантиметровия исполин от Грийнсбъро наниза цели 26 аса, Анди Родик се представи почти безгрешно в собствените си сервис геймове, допусна да се стигне само до две критични ситуации, но не и до пробив и така след близо два часа и половина игра Анди се поздрави с крайния успех – 6/4, 6/7, 6/4.

В първата част Родик реализира единствената си възможност за брейк, която се оказа достатъчна за крайното 6/4, но Иснър възстанови статуквото на корта измъквайки втората част след тайбрек (7:5).

В заключителния трети сет мачът вървеше гейм за гейм до 4/3, когато Анди имаше цели четири възможности за брейк, които обаче пропиля и Иснър удържа подаването си за 4/4.

Последва солиден сервис гейм за Родик, а след това се стигна и до решителния пробив, с който на практика бе сложена точка на спора и така бившият номер 1 се класира за финалния сблъсък в Атланта.

Там съперник на Анди ще бъде представителят на Люксембург Жил Мюлер, който в другия полуфинал нямаше никакви проблеми с младия японец Го Соеда и само за 73 минути стигна до крайното 6/4, 6/3.

Ето и статистиката от сблъсъка между Родик и Иснър:

Родик   Иснър
65 1-ви сервис % 64
7 Асове 26
1 Двойни грешки 0
 2/7 Възможности за пробив  0/2
101 Общо спечелени точки 90
  Времетраене: 2.28 ч.