Треньорът на Борусия Мьонхенгладбах Люсиен Фавре направи сравнение между суперзвездата на Барселона Лео Меси и младият германски национал Марко Ройс. Гладбах го продаде на шампиона Борусия Дортмунд.

„Сега всички говорят за новите ни футболисти, но да не забравяме кои си тръгнаха – Ройс, Нойщетер, Данте. Все едно Барселона да продаде наведнъж Меси, Шави и Пике”, каза Фавре на пресконференция.

„Много е трудно да заменим играчи с такова качество. Но ще опитаме – мениджърът ни Еберл поработи здраво по новата селекция и изпълни обещаното от клуба: да реинвестира спечелените пари в отбора”.

Борусия Мьонхегладбах е най-активния германски клуб на трансферния пазар с общо около 34 милиона разход. Назад остават Байерн с 27 милиона и шампионът Борусия Дортмунд с 26 милиона евро.

Гладбах взе петима нови играчи – Найджъл де Йонг, Джака и Домингес идват като перспективни играчи от чужбина. Всички те са обаче много млади.

„В историята на Гладбах е традиция да се залага на млади футболисти. Уважавам философията им, но при такъв подход трябва и търпение”, застрахова се Фавре.

Борусия Мьонхнегладбах ще играе в Шампионската лига. Отборът се включва от баража.