Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова ще изиграе днес своя четвъртфинален сблъсък от програмата на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 220 000 долара.

След двете си великолепни победи над Луси Храдечка и Лесия Цуренко, днес пловдивчанката ще се иправи срещу представителката на Словения Полона Херцог, която към момента заема 86-та позиция в световната ранглиста.

Това е любимият турнир на словенката, която миналата година завоюва именно в Бостад първата си титла от календара на WTA, а във втория кръг от тазгодишното издание отстрани супер фаворитката и поставена под номер 2 в схемата Юлия Гьоргес.

Радващото е, че до момента Цвети и Херцог са се изправяли на два пъти в официални мачове една срещу друга и двата пъти победителка е била българката – през 2008 година на турнир в Истанбул (6/4, 7/5) и в началото на тази година на турнира в Доха (6/0, 6/4).

Ако успее днес да оформи своя хеттрик срещу словенката, Пиронкова ще си осигури цели 130 точки за световната ранглиста и 10 200 долара от наградния фонд. Мачът е втори от програмата на централния корт и ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Отново днес, но в Гщаад, Швейцария, в опит за втора поредна седмица да достигне до полуфиналите на турнир от календара на АТР, Григор Димитров срещу поляка Лукаш Кубот.

Хасковлията постигна престижна победа на старта на кампанията си срещу Жулиен Бенето, а вчера сломи съпротивата и на небрежния симпатяга от Ямайка Дъстин Браун.

Ако и днес се поздрави с крайния успех, Гришо ще си осигури 90 точки за световната ранглиста и 10 460 евро от наградния фонд, а на полуфиналите ще го очаква или Томас Белучи, или Фелисиано Лопес, като и двамата тенисисти са далеч по-преодолими от Давид Ферер.

Двубоят на Григор също е на централния корт и също ще може да се наблюдава на живо.

Ето и програмата за днес на двата турнира:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Гщаад   Бостад
  Централен корт   Централен корт
12.00 ч. Григор Димитров 11.00 ч. Анабел Медина Гаригес
  Лукаш Кубот (продължават от 3/1) Йохана Ларсон
следва Томас Белучи следва Цвети Пиронкова
  Фелисиано Лопес   Полона Херцог
следва Пол-Анри Матьо    
  Ернест Гулбис    
не преди  Янко Типсаревич    
18.00 ч. Ян Хенрих