Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще изиграе днес втория си двубой от програмата на тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Гщаад (Швейц) с общ награден фонд 358 425 евро.

След впечатляващия обрат на старта на кампанията си срещу поставения под номер 6 в основната схема Жулиен Бенето, този следобед задачата пред Гришо изглежда далеч по-лесна, тъй като негов съперник по пътя му към четвъртфиналите ще бъде квалификанта Дъстин Браун.

Състезаващият се за Германия тенисист заема към момента 138-мо място в световната ранглиста, а в първия кръг на турнира успя да отстрани украинеца Серхи Стаховски след драматичен тайбрек в третия сет, спечелен с 10:8.

Браун, който живее в Ямайка, не може да се похвали с особени постижения от началото на сезона, като балансът му е 3 победи и 4 загуби (става въпрос само за участия в основни схеми на турнири от АТР), а най-впечатляващите му изяви са на турнира в Щутгарт миналата седмица, където игра четвъртфинал, но отстъпи пред Гийермо Гарсия-Лопес.

До момента Браун и Димитров нямат официален двубой по между си, но това не попречи на водещите бекмейкъри да определят българина като отявлен фаворит в предстоящия двубой.

Ако Гришо не допусне изненада и съумее да пречупи съпротивата на “Дреди”, то той за трети път през сезона ще попадне между най-добрите осем в надпревари от календара на АТР, което ще му гарантира 45 точки за световната ранглиста и 10 515 евро от наградния фонд.

Двубоят между Григор Димитров и Дъстин Браун е трети на централния корт в Гщаад и ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт
12.00 ч. Лукаш Кубот
  Марсел Гренолерс
не преди Ян Хенрих
13.30 ч. Сантяго Хиралдо
следва Григор Димитров
  Дъстин Браун
не преди  Янко Типсаревич
18.00 ч. Мартин Фишер