Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва днес кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Гщаад (Швейц) с общ награден фонд 358 425 евро.

Това ще бъде първо участие на хасковлията в надпреварата в “страната на шоколадите”, като по силата на жребия той ще се изправи срещу поставения под номер 6 в основната схема Жулиен Бенето (Фр).

Французинът заема към момента 32-ро място в световната ранглиста, а миналата година достигна до четвъртфиналите в Гщаад, където бе надигран с 2:1 сета от испанеца Фернандо Вердаско.

Димитров и Бенето за първи път ще се изправят един срещу друг, като двубоят им е предвиден като последен от програмата на централния корт, ще започне не по-рано от 18.00 часа българско време и за щастие ще може да се наблюдава на живо по интернет.

Ако успее да се справи със съпротивата на французина Гришо ще си осигури 20 точки за световната ранглиста и 6 200 евро от наградния фонд, а във втория кръг ще го очаква или украинеца Серхи Стаховски, или квалификанта Дъстин Браун.

Най-добрата наша представителка при дамите Цвети Пиронкова също стартира днес своето участие, но на турнира в Бостад (Шв) с общ награден фонд 220 000 долара, а в първия кръг ще се изправи срещу чехкинята Луси Храдечка.

Храдечка заема 65-то място в световната ранглиста, като е известна като специалистка в играта на двойки. Ако Цвети успее да я отстрани днес, тя ще си осигури 30 точки за световната ранглиста и близо 3 000 долара от наградния фонд.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Централен корт   Корт № 2
  Гщаад   Бостад
12.00 ч. Ян Хайек 12.00 ч. Анна Татишвили
  Е. Роджър-Васелин   Силвиа Еспиноза
следва Фелисиано Лопес следва Катерина Бондаренко
  Адриан Унгур   Карина Витофт
следва Томас Белучи следва Цвети Пиронкова
  Блаж Кавчич   Луция Храдечка
не преди Григор Димитров    
18.00 ч. Жулиен Бенето