Поставената под номер 1 в основната схема Серена Уилямс спечели титлата от престижния международен тенис турнир на твърда настилка от категорията “Премиер” в Станфорд с общ награден фонд 740 000 долара.

На финала късно тази нощ световната номер 4 срази с 2:0 сета своята сънародничка Коко Вандевеге, в отделните части 7/5, 6/3 като по този начин завоюва 43-та титла в своята кариера и изравни по този показател по-голямата си сестра Винъс.

Началото на срещата обаче не бе толкова розово за шампионката, която влезе в двубоя без нужната концентрация и в първите минути играта й изобилстваше от брак и непредизвикани грешки.

Вследствие на това Вандевеге реализира два пробива и при 5/4 имаше възможността да сервира за затварянето на първата част. Нещо повече, младата американка дори стигна до сетбол, но не успя да го реализира, а в последствие допусна и двойна грешка и практика подари брейка на своята опонентка.

Оттук до края на мача Серена не се нуждаеше от повече подаръци, взе контрола върху развитието на срещата в свои ръце и нито за миг не постави под съмнение превъзходството й, което и позволи безпроблемно да стигне до успеха след близо час и половина игра.

Така сестрите Уилямс на практика се превърнаха в най-титулуваните състезателки от действащите тенисистки в момента, като Серена демонстрира феноменална спортна форма през последните няколко месеца.

Тя успя да се изкачи до 4-то място в световната ранглиста, спечели 28 от последните си 29 мача, като от началото на Откритото първенство на Франция не познава вкуса на загубата.

Ето и статистиката от снощния двубой:

Уилямс   Вандевеге
68 1-ви сервис % 54
9 Асове 6
6 Двойни грешки 5
 4/9 Възможности за пробив  2/2
71 Общо спечелени точки 56
  Времетраене: 1.28 ч.