Откритото първенство на Великобритания по тенис вече отшумя, но своеобразните класациите не спират. Американското интернет-издание ” The sports bank” възложи на водещи експерти от популярен еротичен сайт да направят специално изследване за най-горещата и секси тенисистка на изминалия турнир от “Големия шлем”.

Според резултатите в проучването, което е направено в САЩ, отпадналата още в четвъртия кръг на надпреварата Мария Шарапова грабна първото място, като събра 54% от гласовете участниците в анкетата.

Може би изненадващо за мнозина, нейна подгласничка стана тазгодишната шампионка в турнира Серена Уилямс, но резултатът на американката пък е с три пъти по-малък от този на русокосата рускиня 18%.

Датската красавица и бивша номер едно Каролине Возняцки заема трето място, а след нея се нареждат: Виктория Азаренка, Сабине Лисицки, Петра Квитова, Винъс Уилямс и добилата популярност с корекцията на бюста си румънка - Симона Халеп.

Нашата най-добрата наша тенисистка Цвети Пиронкова също намери място сред първите 10 най-секси танисистки на Уимбълдън. Българката се класира на девето място, а призовата десетка се затваря от Тамира Пашек.

Класацията на ” The sports bank”:

  име нац. одобрение
1. Мария Шарапова Рус 54%
2. Серена Уилямс САЩ 18%
3. Каролине Возняцки Дан 16%
4. Вика Азаренка Блр 3%
5. Сабине Лисицки Гер 2.1%
6. Петра Квитова Чех 2%
7. Винъс Уилямс САЩ 1.8%
8. Симона Халеп Рум 1.7%
9. Цвети Пиронкова БЪЛ 1%
10. Тамира Пашек Авс 0.4%