Настоящата носителка на трофея Серена Уилямс се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на международния тенис турнир от категорията “Премиер” в Станфорд с общ награден фонд 740 000 долара.

Американката, която е поставена под номер 1 в основната схема и само преди седмица триумфира на тревните кортове в “Ол Инглънд клъб”, демонстрира великолепна игра и на хард  и без проблеми преодоля Шанел Скийпърс (ЮАР) с 6/4, 6/0.

Известна интрига в двубоя имаше само в първия сет, в който двете тенисистки си размениха общо 5 пробива, но в заключителните моменти опитът и рутината на Серена си казаха думата и тя затвори частта след 6/4 в своя полза.

Оттук до края на мача Уилямс бе пълновластна господарка на корта, записа серия от шест последователно спечелени гейма и стигна до крайната победа след час и 14 минути игра.

В друг крайно интересен сблъсък от програмата на четвъртфиналите румънката Сорана Кърстеа записа изключително престижна победа над третата в основната схема Доминика Цибулкова, заличавайки сет пасив за пълния обрат - 6/7, 6/2, 6/0.

Именно Кърстеа е следващата съперничка на Уилямс по пътя й втора поредна титла от надправарата, като до момента двете не са срещали в официален двубой от календара на женската тенис асоциация (WTA)

В другия полуфинал една срещу друга пък ще се изправят Коко Вандевеге и Янина Викмайер, преодолели съответно Урсула Радванска и французойката Марион Бартоли.

Статистиката от двубоя С.Уилямс – Шанел Скийпърс:

С.Уилямс   Скийпърс
60 1-ви сервис % 61
8 Асове 0
3 Двойни грешки 4
 6/15 Възможности за пробив  2/9
67 Общо спечелени точки 47
  Времетраене: 1.14 ч.