Световният номер 5 и водач в основната схема Давид Ферер е следващото препятствие пред нашия Григор Димитров в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад с общ награден фонд 410 175 евро.

Както вече ви информирахме първата ни ракета при мъжете записа трета поредна великолепна победа на шведска земя, отстранявайки Алберт Рамос със 7/6, 6/3 и попадна между четиримата най-добри в надпреварата.

Димитров заслужи правото си да играе на втори полуфинал в своята кариера в турнири от календара на АТР, а негов съперник там ще бъде финалистът от миналата година и шампион от 2007 година Давид Ферер.

Преди минути Ферер записа трудна трисетова победа срещу своя сънародник Томи Робредо, в отделните части 6/3, 4/6, 6/0 като трябваше да престои на централния корт в Бостад повече от два часа.

Така за трети път в своите кариери Григор Димитров и Давид Ферер ще се изправят един срещу друг, като до момента испанецът има две победи – през 2011 година на Мастърса в Синсинати и по-рано през този сезон в турнира от същата категория в Индиън Уелс.

Ако хасковлията продължи да очарова с изявите си и утре демонстрира същата стабилна и постоянна игра и стигне до престижния успех, то той ще стане първият български тенисист достигнал до финал на АТР турнир.

Освен всичко това Григор би си осигурил цели 150 точки за световната ранглиста и малко над 34 000 евро от наградния фонд, като по този начин ще се приближи максимално близо до място в топ 50.

Ето и статистиката от двубоя на Ферер и Робредо:

Ферер   Робредо
61 1-ви сервис % 57
3 Асове 3
3 Двойни грешки 2
 4/10 Възможности за пробив  1/1
92 Общо спечелени точки 75
  Времетраене: 2.05 ч.